Bliv maskinmester og få glæde af lav ledighed og høje lønninger

Denne artikel er lavet som en annonce

I dag er der ca. 10.000 uddannede maskinmestre i det danske erhvervsliv, og fælles for dem alle er, at de har en arbejdsdag med stor alsidighed og spændende udfordringer uanset hvilken sektor, de arbejder i. Derudover er graden af ledighed ekstremt lav, og med udsigt til høje lønninger er der ikke noget at sige til, at uddannelsen er et populært valg for mange.

Lyder det som noget for dig? Med maskinmester uddannelsen i Aarhus bliver du klædt på både fagligt og socialt til at klare både nutidens og fremtidens udfordringer uanset hvilken branche, du ender med at arbejde i.

Hvad lærer du helt konkret på en maskinmester uddannelse?

Maskinmesteruddannelsen består af i alt 9 forskellige semestre, hvor antallet af semestre afhænger af hvilken uddannelsesbaggrund, du har med dig i bagagen. Du kan blive optaget på uddannelsen med både svendebrev eller en gymnasial uddannelse.

På selve uddannelsen får du en masse spændende værktøjer, der gør dig i stand til:

  • At koordinere og lede tekniske projekter af forskellig karakter
  • At tænke både sikkerhed og økonomi ind i de forskellige tekniske opgaver
  • At anvende din teoretiske viden i praksis til at optimere driften, vedligeholdelsen og udviklingen af tekniske løsninger

Meget af undervisningen består af gruppearbejde med dine studiekammerater, så du lærer at samarbejde og løse problemer fra bunden i fællesskab med andre. Det er alt sammen vigtige værdier, som der er stor efterspørgsel på hos danske virksomheder.

Bliv klædt på til et spændende og varieret arbejdsliv

Som maskinmester venter der masser af spændende karrieremuligheder for dig inden for flere forskellige brancher:

  • Til søs – du kan få arbejde som tekniker på passagerskibe, fragtskibe eller inden for marinen, hvor du har mulighed for at rejse verden rundt og komme på spændende opgaver.
  • Klima og miljø – inden for de seneste år er der sket en rivende udvikling inden for grøn omstilling, og også her kan du som maskinmester være med til at gøre en forskel.
  • Ledelse – vælger du at gå ledelsens vej, venter der spændende stillinger som fx projektleder eller kvalitetschef inden for forskellige brancher.
  • Industri- og forsyningsvirksomheder – vær med til at sikre optimal drift og vedligeholdelse af både stort og småt maskineri inden for leverandører af fx vand, el og varme til alle landets husstande.

Mulighederne er derfor ikke til at tage fejl af efter endt maskinmester uddannelse, ligesom der også venter spændende jobs for dig, der ønsker at arbejde i udlandet.

Tag med til U-days og få besvaret dine spørgsmål om maskinmesteruddannelsen

Har du lyst til at høre mere om maskinmesteruddannelsen i Århus? Tag med til online U-days i februar og mød både studerende og undervisere, der kan besvare alle dine spørgsmål omkring uddannelsens opbygning, det sociale liv, undervisningsformen og meget andet. Har du derudover nogle spørgsmål rettet til formalia, har du altid mulighed for at kontakte uddannelsesvejledere, som kan hjælpe dig med at finde hoved og hale i optagelsesprocedure, merit m.m.