Er sildebensparket det rigtige valg for mig?

Sildebensparket er lige nu et stort hit inden for gulvbelægning.

Før i tiden var sildebensparket noget man forbandt med store herskabsvillaer og patricia huse med stuklofter. Tiderne har skiftet og gjort det moderne at bygge flotte minimalistiske huse, med store glatte overflader. For at bryde de store og til tider kolde overflader, vælger mange, at skabe en flot kontrast, ved at lægge et sildebensparket. Dette kan være med til at skabe noget balance og harmoni.

Forskellige former for sildebensparket

De helt første udgaver af sildebensparket, var små stave der skulle fuldlimes til gulvet. Dette gjorde det både omstændigt og meget dyrt at lægge, og det afskrækkede mange for at vælge dette smukke gulv som gulvbelægning.

I dag er der kommet mange varianter af sildebensparket på markedet. Man kan stadig få det gode gamle sildebensparket i forskellige træsorter, hvilket stadig også er et eftertragtet gulv.

Alternativt er det nu muligt at få et sildebensparket med kliksystem, så man slipper for at lime det til gulvet, men samler det med et simpelt kliksystem. Dette gør også, at man kan spare en del penge på montagen, da det noget mere tidsbesparende.

Ønsker man et sildebensparket der ikke skal vedligeholdes, kan det også fåes som et laminatgulv. Med et sildebensparket i laminat, får man et smukt gulv i lige det mønster man ønsker, og det kræver kun en gulvvask engang i mellem.

Endelig er det også muligt at få klinker, som lægges i sildebensmønster. Et helt igennem flot og meget anderledes form for klinkegulv, som helt sikkert vil vække opsigt.

Er du stadig i tvivl?

Er du stadig ikke helt sikker på, om et sildebensparket er noget for dig, kan du med fordel søge inspiration på nettet, hvor bla. FlotteGulve.dk er en stor spiller, eller tage ud i nogle forskellige butikker og søge råd og vejledning. Nogle butikker har også prøver, man kan låne med hjem, så man bedre kan danne sig et indtryk, om det er den type gulvbelægning man er ude efter.