Guide til det perfekte hjemmekontor

Vi er mange, som sidder derhjemme og arbejder. Måske er vi selvstændige eller måske er vi freelancer. Uanset grunden så behøver vi et behageligt sted at arbejde i hjemmet. Det er ikke altid lige nemt at have balance mellem privatliv og arbejdsliv, og når man sågar arbejder derhjemme, kan dette være en endnu større udfordring. Vi skal gerne have et behageligt og roligt sted at arbejde, så vi ikke bliver forstyrret i det. Hvis man sidder på en billig og dårlig stol, kan dette være svært. Derfor er det vigtigt, at man bruger tid og ressourcer på at skabe et behageligt hjemmekontor, så man kan være produktiv og klar i hovedet. Vi kommer her med et par råd til, hvordan du skaber et behageligt hjemmekontor.

Hold hjemmet og kontoret adskilt

Som sagt, kan det være svært at balancere mellem det private og arbejdet. Derfor er det vitalt, at man som hjemmearbejdende kan skille arbejde og hjem ad. Man bør skabe et hjemmekontor, som kun er beregnet til at skulle arbejde i. Det er ikke en god idé at sætte sig ind i stuen med hele familien og lægge sig godt til rette på sofaen med sin bærbar og så begynde at arbejde. Det kommer der sjældent noget effektivt ud af. Derfor skal man have fat i nogle gode kontormøbler til hjemmekontoret. På svensk hedder det kontorsinredning. Tjek linket og find inspiration til, hvordan du skaber det helt perfekte hjemmekontor med de passende møbler dertil.

Vær ikke bange for at være kreativ

Dit kontor derhjemme behøver langt fra at være mørkt og dystert. Det skal være til at holde ud at sidde i, da du jo skal bruge lang tid i rummet. Derfor kan du med fordel hænge nogle flotte billeder på væggene, som skaber lidt liv og glæde i rummet. Måske et billede af din familie eller et par feriebilleder fra dengang, I var på ferie i Thailand. Du kan også give væggen en frisk farve, eller købe et smart skrivebord i en lækker pastelfarve. Mulighederne er mange. Det behøver ikke at være helt kedeligt at sidde derhjemme og knokle løs. Du kan også have nogle friske planter eller blomster til at stå på dit skrivebord. Det giver også helt automatisk lidt liv til rummet. Hvis du er til det, kan du have lidt stille baggrundsmusik til at køre på et anlæg i dit hjemmekontor. Nogle føler, at de bedre kan koncentrere sig med dette, og så virker det heller ikke så trist at sidde helt alene og arbejde.