Kend din virksomhed før du vælger

Når du skal vælge en virksomhed til at udføre et stykke arbejde, ja så kan det ofte være svært at gennemskue, hvilken virksomhed som er bedst. Hvem kan jeg som forbruger bedst stole på? Hvem leverer det bedste kvalitet? Og hvor får jeg generelt den bedste oplevelse? I en verden fyldt med reklamer og tilbud, er dette en udfordring som mange danskere dagligt møder. Vi har derfor valgt, at vi her vil bringe dig som forbruger tre gode tips til, hvordan du kan træffe den rigtige beslutning i sidste ende.

Hvem står bag?

For mange kan der ligge en stor tryghed i, at vide hvem som står bag virksomheden. Blot det at man kender navnet på ejeren, kan gøre at man føler en anden samhørighed, og man ved hvem man skal gå til, hvis man i sidste ende ikke er tilfreds. Kender man navnet på ejeren, så ved man også at han/hun kan stå inde for servicen. En mulighed for dette er gennem hjemmesiden Ownr.dk. Kigger man eksempelvis på virksomheden Sydkystens Automatik, så finder man ud af, at ejeren hedder Lars Torleif Busk. Af ekstra information finder man, at virksomheden giver overskud. Dette viser, at virksomheden ikke har problemer med at få kunder, og det kan derfor give en yderligere tryghed for dig som forbruger.

Hvad synes andre?

Et populært middel til at tjekke en virksomhed under udvælgelsen af en leverandør er, at man kan undersøge hvad andre har af erfaringer med virksomheden. Til dette findes der flere hjemmesider på internettet, som har specialiseret sig i, at kunder kan give karakterer til virksomheder og anmelde dem. Flere og flere virksomheder har også disse services tilgængelige på deres egne hjemmesider. Disse anmeldelses systemer vil dog altid være med det forhold, at dem som anmelder en virksomhed, ikke nødvendigvis har de samme forventninger som dig, og de derfor giver en karakter ud fra et andet forudsætningsgrundlag.

Kan man se eksempler på tidligere arbejde?

Hvis man har muligheden for at se eksempler på tidligere arbejde udført af virksomheden, kan dette være en god indikator for hvad de leverer. Man kan evt. skrive til tidligere kunder og spørge eller man kan skrive direkte til virksomheden. Flere og flere virksomheder er dog også begyndt at benytte de sociale medier til deling af billeder. Prøv derfor at find virksomheden på eksempelvis Instagram eller Facebook – måske der ligger guld at hente der?