Kombinér gymnasium og kostskole

Hvis du har overvejet, hvorvidt du skal kombinere din gymnasiale uddannelse med et kostskoleophold, er du kommet til det helt rigtige sted. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor det kan gavne dig at kombinere disse to elementer. Tag på kostskole, hvis du godt kunne tænke dig at prøve at stå lidt mere på egne ben i en periode. Hvis du befinder dig i Randers eller Rønde området, og du mener, at dette kunne være interessant, skal du blot læse videre her.

Hvordan fungerer en kostskole kombineret med gymnasiet?

Som der bliver nævnt i det ovenstående afsnit, skal du vælge at tage på kostskole, hvis du har brug for at have mere ansvar i hverdagen. Det betyder ikke, at du kommer til at stå fuldstændig på egne ben. Du kommer til at have en velstruktureret hverdag, men du har stadig selv ansvar og indflydelse, som gør, at du kommer til at lære meget om dig og din selvstændighed.

Et kostskoleophold kan i høj grad være medvirkende til at klæde dig på til tilværelsen som voksen. Du skal ikke længere være afhængig af dine forældre, fordi du selv har ansvaret for de mere praktiske elementer i hverdagen. Der bliver lagt meget vægt på frihed under ansvar, hvor du selv skal være ansvarlig for din tilværelse.

I og med at kostskolen hænger sammen med gymnasiet, kommer du til at gå på gymnasiet med de andre elever på kostskolen, samt de elever der udelukkende går på gymnasiet. Kostskolen er faktisk kun til stede, når du har fri fra gymnasiet.

Hvorfor vælge at gå på kostskole?

Du skal vælge at gå på kostskole, hvis du ønsker en oplevelse, hvor du lærer at blive mere selvstændig. Du får nogle egenskaber, som vil komme til at gavne dig hele livet. Du får samtidig nogle venskaber, som du ikke vil være foruden.