1. Har du en restaurant i Randers eller skal du til at åbne én?

Kan du svare ja til dette spørgsmål, så læs med her. Naturligvis er folk udenfor Randers også velkomne til at læse med.

  1. Lav en klar forretningsplan

Har man ambitioner om at åbne en restaurant eller en café, så er de to måske vigtigste ting – foruden finansieringen selvsagt – en klar plan for, hvilken slags mad, man gerne vil servere, og hvordan og i hvilke omgivelser, skal den sælges. Inden man får et besøg i banken gjort i stand, så skal man gøre sig selv den tjeneste at have lagt en klar forretningsplan. Denne plan bør udover de ting, der normalt er i en sådan plan, også indeholde en klar plan for, hvad man gerne vil sælge og hvordan, dermed har man også en rimelig klar idé om, hvem man ser som sine hovedkunder. En plan, hvor man satser på at ramme alle kundegrupper, vil højst sandsynlig blive afvist i banken, som værende for urealistisk.

  1. Indretning er vigtig

Den indretning, man vælger i sin restaurant eller café, skal gerne afspejle, hvad man sælger. Her tænkes ikke kun på maden, selvom den selvfølge er et vigtigt udgangspunkt. En familierestaurant skal indrettes anderledes end en gourmetrestaurant. Man skal være opmærksom på de signaler, man sender til kunderne. Sat lidt på spidsen så skal man have solgt varen allerede ved første blik, altså inden de har overhovedet har set menukortet.

  1. Få hjælp af en professionel indretningskonsulent

Man skal ikke undervurdere vigtigheden af de signaler, man sender med indretningen. Får man sendt de forkerte signaler, så risikere man, at man ikke får de kunder, man egentlig gerne vil have. Derfor kan det være en rigtig god idé at kontakte en professionel indretningskonsulent. Disse findes både som eksterne konsulenter, men ligeledes er der visse virksomheder, der sælger restaurant møbler, der tilbyder hjælp af egen indretningskonsulent.