Sådan undgår du mos i græsplænen

Det er forår, og det betyder også, at mange begynder at gå i haven og begynder at gøre deres have klar til en lang sommer. Men hvis man ikke er født med grønne fingre, eller er uddannet inden for have anlægning, så er det ikke altid nemt at vide, hvor man skal starte, og hvad der skal gøres hvor og hvornår. Hvis du netop står i en situation, hvor du er i tvivl, om hvad du skal gøre i haven her til forår så læs med her eller læs mere i guiden på havehandel.dk 

Mos i græsplænen

Det er næsten umuligt at undgå mos i græsplænen, men det skal ikke stoppe dig fra at prøve. Der er nemlig en lang række metoder, som du kan bruge, som kan hjælpe dig med at stoppe mos i græsplænen fra at udvide sig, men også metoder der kan hjælpe med helt at holde mos væk fra græsplænen. Vi ønsker os jo alle den helt grønne, sprudlende græsplæne, som kun består af græsarter, og hvor mos holder sig langt væk. Den enkleste løsning til at modvirke mos i græsplænen er at gøde græsplænen med en gødning, der både styrker græsset, men som også modvirker mosset. Det er nemlig ikke nok bare at styrke græsset i græsplænen, fordi mosset virker til at kvæle græsset. Det er derfor vigtigt, at du først og fremmest starter med at kvæle mosset. Da der ikke vil være plads til, at græsset kan gro, hvis mosset har taget overhånd. Den gødning du kan bruge har et højt indhold af næringsstoffer Kalium, som hjælper til at hæmme mos væksten, men som på samme tid også styrker græsvæksten, fordi den indeholder både kvælstof og fosfor, som hjælper til at styrke græsset. 

Planlæg dine bede

Blomsterbede kan være super fint at have i sin have, da de er meget smukke om sommeren, når blomsterne blomstre i mange forskellige farver. Men inden du anlægger dit blomsterbed, så vil det være en god ide at planlægge dine bede, så du har en plan for, hvordan resultatet skal være. Der er nemlig nogle blomstre som ikke fungerer så godt sammen, og andre blomstre som fungerer særligt godt sammen. Det er også vigtigt, at du tager højde for, at nogle blomstre har brug for meget sol, mens andre ikke har brug for så meget sol. Det vil derfor være en dårlig ide, at plante en blomst, som skal bruge meget sol bagved en meget større blomst, som kommer til at skygge for den.