Sådan gør du din have familie- og sommerklar

Hvis du glæder dig til sommer, kan det godt føles som om, at der er lang tid til, men lige pludselig er den her. Derfor kan du lige så godt allerede nu begynde at tænke over, hvordan du gør din have klar til sommer. Hvad skal du gøre for, at din have bliver klar til, at du og din familie kan bruge en masse timer derude til sommer?

Find på børnevenlige aktiviteter

Hvis du savner, at dine børn kommer mere med udenfor, skal du forsøge at finde på nogle børnevenlige aktiviteter, der giver dem lyst til at bruge tiden udendørs. Det kan f.eks. være en havetrampolin, et legehus, et gyngestativ, en sandkasse el.lign. Det er alt sammen noget, der aktiverer og underholder dine børn, imens de er udenfor sammen med dig.

Det kan også være diverse havespil, som du kan trække frem, når det er vejr til det. Det er f.eks. Crockett, Kongespil, stangtennis osv. Det er noget, som alle kan være med på, både børn og voksne.

Lav et spiseligt bed

Hvis der er noget, der er rigtig hyggeligt, så er det, når du kan gå ud i din egen have og plukke diverse afgrøder og nærmest spise dem direkte fra et bed. Hvis du laver en køkkenhave, kan du dyrke dine egne grøntsager, frugter og bær, som du og din familie kan gå og spise af eller bruge i madlavning til sommer.

Det er desuden noget, der også er hyggeligt at lave sammen. Det er ikke svært at lave en køkkenhave, for det handler bare om at udvælge et godt sted i din have og finde nogle afgrøder, du godt kan lide. Derudover er det bare at så de afgrøder, du har valgt. Du kan evt. overveje at gøde dem, hvis det bliver nødvendigt.