Sådan holder du din bil sikker

Det er vigtigt, at du vedligeholder din bil. Sikkerhed kan være et spørgsmål om liv eller død, men det kan også bare være et spørgsmål om, at bilen er sikker i drift, og om du ofte har større eller mindre nedbrud og startbesvær mm.

Begge dele kan du holde styr på ved at bruge dit lokale autoværksted.

Hvor står du lige nu?

Alt efter bilens alder, dit kørselsmønster og hvilke typer service du har fået gennemført indtil nu, kan du få vurderet, hvad der er behov for netop i din situation.

Hvis du bor i Randers eller Østjylland, så kan du køre til dit lokale autoværksted Randers. Her kan du få en vurdering af, hvad der bør gøres. Du kan få sikkerhed for, at de vitale funktioner fungerer, som de skal, fx bremserne. Hvis bremserne er slidte, øges bremselængden, og det kan skabe farlige situationer. Bremsevæske skal også skiftes, typisk hvert 2. år. Et eftersyn vil også hjælpe med til at sikre, at bilen er driftssikker, så den fx starter hver morgen – også om vinteren.

Det kan du selv gøre

Du kan sørge for at vaske bilen jævnligt, det sikrer godt udsyn, og at lygter og lys skaber det lys, du og andre skal bruge. Skift af viskerbladene sikrer også udsyn.

Du må også gerne klodse bremserne af og til, så du får rust og snavs af klodserne – men sørg for at gøre det på fx en tom parkeringsplads, ellers kan du skabe en farlig situation.

Hvis du gerne vil forlænge bilens levetid, så kan du undersøge undervognsbehandling. Det er ikke alle biler, der er bygget til det skrappe klima i det kolde Nordeuropa. Men hvis bilen er for gammel, så kan det være for sent. Det er en god idé at sparre med autoværkstedet. Hvis det er en ældre bil, skal du tjekke oliestanden løbende.