Sådan skaber du godt overblik på værkstedet

Kender du det, at du træder ind i værkstedet og ikke kan finde det, du leder efter? Det kan du dog sagtens undgå. Ved at skabe organisere og skabe godt overblik på værkstedet, så vil du opnå mere orden i dit arbejde og den daglige drift på værkstedet optimeres. Så læs med videre, hvis du har brug for inspiration til, hvordan du kan få værkstedet til at stå skarpt.

Skræddersyet løsninger til virksomhedens behov

Det er meget individuelt, hvordan virksomheders værksteder er indrettet. Hvor meget plads der er, har i høj grad indflydelse på, hvordan du kan organisere værkstedet. Det er selvfølgelig vigtigt at finde en løsning, der kommer alle medarbejdere til gode. Det kan du sørge for ved at få skræddersyet indretningsløsninger til dit værksted. Det vil sikre, at al pladsen på værkstedet udnyttes optimalt, hvilket skaber en effektiv arbejdsgang.

Organisering af værktøjet

Flyder værkstedet med værktøj, og er der ikke noget system i tingene? Ved at organisere værktøjet med eksempelvis en værkstedsvogn, så slipper du for at bruge lang tid på at lede efter værktøj og diverse arbejdsredskaber.

En værkstedsvogn er oplagt, hvis du vil slippe for at rejse dig fra arbejdet, hver gang du skal have fat i et nyt værktøj eller en specifik skrue. Det er en uundværlig opgradering til værkstedet og skaber orden i værktøjet, så det er let at finde.

Husk at rydde op og gøre rent

Hvornår er værkstedet sidst blevet rengjort? Faktisk er det en god idé at rengøre værkstedet med jævne mellemrum. Fjern al slags skrald og gammelt værktøj, der ikke benyttes mere. Derudover bør alle medarbejdere på værkstedet gøre det til en vane at lægge tingene på plads og rydde op efter sig selv. Det kommer alle til gode, at værkstedet er rent og ryddet, fordi det skaber orden og effektiviserer arbejdsgangen markant.