Undgå arbejdsulykker ved optimal sikkerhed på arbejdspladsen

Flere og flere virksomheder sætter fokus på sikkerhed på arbejdspladsen. God arbejdssikkerhed er afgørende, fordi det kan være med til at mindske antallet af arbejdsulykker. Kunne du godt tænke dig at øge fokusset på sikkerhed i din virksomhed? Så er der heldigvis flere måder, hvorved du kan skabe nogle trygge og sikre rammer for de ansatte.

Lær’ de ansatte om korrekt løft

Alt for tunge løft, der ikke udføres korrekt, er en af hovedårsagerne til arbejdsskader. Det er dit ansvar som arbejdsgiver, at informerer de ansatte om, hvordan de løfter korrekt. Heldigvis findes der en lang række letforståelige materialer og billeder på internettet, der illustrerer, hvordan og hvor meget man må løfte. Det kan betale sig at bruge tid på, hvis du vil forebygge arbejdsskader på arbejdspladsen – særligt hvis arbejdsdagen byder på mange tunge løft.

Hold virksomheden ryddet

Er virksomheden konstant fyldt med rod, der flyder udover det hele? Så øger det chancen for, at der en dag sker en ulykke. Det kan for eksempel være, at der er en, der snubler over noget på gulvet og slår sig gevaldigt. Gør det til en vane at rydde op efter jer selv, så arbejdspladsen er sikker at færdes på. Foruden at det øger sikkerheden, så fremstår virksomheden også meget pænere, når der er ryddet op.

Det skal du gøre, hvis uheldet er ude

Er du eller en af de ansatte kommet til skade på arbejdspladsen? Så er det vigtigt, at du ikke skubber det under gulvtæppet. Det er vigtigt, at arbejdsskaden bliver anmeldt inden for 1 år til arbejdsgivers forsikringsselskab eller arbejdsmarkedets erhvervssikring.

Er du kommet ud for en arbejdsskade, kan du få erstatning. I det tilfælde bør du rådføre dig med en erstatningsadvokat. Det kan koste dig dyrt at lade være, fordi en advokat kan hjælpe dig med at få den erstatning, du fortjener.