Har du brug for en traktorfræser?

En traktorfræser er til dig der arbejder med landbrug eller ejer din egen jord. Traktorfræserens funktion er at blande materialer til såning. Der er mange fordele med en fræser. Den kan klare de store tunge opgaver såvel som mindre arbejdsopgaver. Det er altså lige meget, om du skal bruge den til høstsæsonen eller blot et par enkelte marker. Der er forskellige fræsere til forskellige former for traktorer.

Hvilken type fræser bør man vælge?

Traktorfræsere: Dette er den klassiske fræser. Her bør man vælge en med justerbar fræserdybde og gerne en PTO aksel med sikkerhedsbolte for at undgå unødvendige skader på fræseren, hvis den skulle støde på noget, der kunne låse fræserkniven. Det er også vigtigt, at vælge en længde der passer til din traktor.

Kompakt fræser: Kompakte traktorer vil have en lavere løftehøjde og ofte behov for et mindre tungt redskab i forhold til andre traktorer, og derfor skal man vælge en fræser specifikt til en kompakt traktor.

Leje eller investering

Hvis man sidder med tanken om at leje fræseren, er dette selvfølgeligt en mulighed, men er arealet mere en lille tilhørende mark til en gård, bør man investere i selve fræseren. Dette betyder også, at det er din ejendel, så du kan bruge den, når du har behov og ikke bare i udlejningsperioden. På længere sigt vil det spare dig penge, da du slipper for det gentagende udlejningsbeløb.

Leder du online, hvor der er et større udvalg samlet på et sted, er det er dog vigtigt at finde den rigtige hjemmeside. Grundet beløbets størrelse, bør man finde en hjemmeside med fri fragt, da fræsere er tunge varer, og derved koster meget i fragt. Nogle steder tilbyder fri fragt over x antal beløb, derfor bør man også finde en hjemmeside med et bredt vare sortiment, så man kan gøre alle traktortilbehør købene på en gang, og derved spare fragtpengene.