Iste går til alle formål og alle tidspunkter

Iste er af de drikke, hvor opskriften allerede ligger i navnet. Det er iste, kold te. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at der også indgår lidt sukker i den iste, vi køber. Ikke desto mindre er iste altså kold te.

Og den kolde te kan som overskriften rigtigt siger gå til alle tider og alle formål. Aftensmaden, morgenmaden, eftermiddagen i lænestolen, den sene aftentime med noget gin eller vodka med iste. Det hele er muligt for den skønne og alsidige drik.

Hedebølgen på stranden

Det klassiske eksempel på en oplagt iste-tid er den varme sommerdag. En lækker fersken iste med en citronskive, lidt mynte og store isterning. Det kan virkelig gøre dagen bedre og varmen langt mere udholdelig.

Hvis isteen så endda også er hjemmelavet og smager helt fantastisk, så er det jo endnu bedre. Det kan dog være en udfordring altid at kunne byde på frisklavet iste. Her kommer iste pulver i alle smage ind i billedet.

Med en lille pose i køkkenet, i skoletasken eller i arbejdstasken kan gøre underværker, når trangen er til iste. Bare at kunne slå benene op i pausen og nyde en lækker iste.

Pulveret er desuden genialt til en tur på stranden. Det er nemt at transportere rundt og endnu nemmere at lave den lækre drik. Hvis du har et iste-behov, som nogle gange bare skal tilfredsstilles, så er pulver iste måske lige noget for dig.

Drik koldt i kulden

Isteen er slet ikke kun en sommerdrik. Selvom eksemplet med den lækre drik på stranden eller i baghaven er klassisk, så er det ikke det eneste tidspunkt, hvor isteen passer ind.

Faktisk er iste genialt om vinteren, når vi kan have tendens til at skifte den ud med sin varme fætter. Dog lyder den gamle husmorråd: drik koldt, når det er koldt, varmt, når det er varmt. Og det er ikke bare en gammel skrøne, der er faktisk hold i det.

Kroppen bruger en masse energi på at tilpasse kroppen til den varme væske, du hælder ind. Derfor kan man opleve at svede ved at drikke en varm kop kaffe eller te. For blodkredsløbet giver det bedre mening at holde drikkene på nogenlunde samme temperatur, som dig selv.

Kan man lave drinks med iste?

Nu går det hele i ring. For i sommersolen, på stranden, terrassen eller altanen i den sene aftentime skal isteen findes frem igen. Iste som drink – altså med alkohol – er altid en sand vinder.

Isteens sødme og behagelig smag arbejder helt perfekt sammen med den lidt skarpe smag som f.eks. vodka eller gin kan have. De spiller fantastisk sammen med isteen.

Der kan også arbejdes videre derfra. Du har måske hørt om en Long Island iste? Den stærke drik er ikke den eneste drink, hvor iste og rom f.eks. kombineres. Disse to drikke kan også laves til lækre drikke, som man hungrer efter, efter en meget lang uge på jobbet.

Så ja, iste går til alle formål og til alle tider. Og mon ikke det så er tid til et lækkert glas iskold iste.