Randers Regnskov

Trænger hele familien til et varmt klima, og elsker dine børn dyr? Så kan du roligt skrive Randers Regnskov i kalenderen i næste weekend. Når du træder ind i Randers Regnskov, møder du en helt anden verden. Her er luften varm og fugtig, og lydende fra brusende vandfald og et mangfoldigt dyreliv skaber en herlig, afslappet stemning. Oplev alt fra små bladskærermyrer til majestætiske jaguarer og kom på et spændende tropeeventyr indendørs.

Du kan finde informationer om følgende emner i de nedenstående afsnit:

  • Dyrearter i Randers Regnskov
  • De tre kupler i Regnskoven
  • DanmarksParken
  • Mad, drikke og souvenirs i Randers Regnskov
  • Randers Regnskov priser
  • Årskort til Randers Regnskov
  • Regnskovens beliggenhed
  • Åbningstider i Randers Regnskov

Spændende dyrearter i varme omgivelser

Når regnen siler ned udenfor, og de mindste plager om at komme på opdagelse i det fri, kan en tur i Randers Regnskov være den perfekte løsning. Overalt i regnskovens tre kupler kan hele familien hilse på dyr, som lever ganske frit. Det frie dyreliv er også den del af konceptet, der er allersjovest, og som børnene i høj grad holder af. Fritlevende aber, leguaner og dovendyr møder øjet, og I kan fortsætte helt op til kuplernes toppe takket være de fine trapper.

Lianer, smukke planter og kæmpe vandfald skaber den helt rette feriestemning i Randers Regnskov. Kom tæt på sjove aber, lemurer og springtamariner og få et smil på læben ved synet af de afslappede leguaner, der slikker sol.  De helt små vil ligeledes glæde sig til at finde asiatiske junglehøns og kæmpe skildpadder i kuplernes fugtige regnskovsbunde.

Tre spændende og sjove kupler

Randers Regnskov byder på hele tre underholdende kupler – hver med deres eget spændende tema. Start hvor end I har lyst og begiv jer ud på et sjovt eventyr i det varme klima.

Sydamerikakuplen består af 2000 m2 og indeholder en fantastisk verden med mørke grotter og interessante templer. Gå over hængebroerne og besøg den tilgroede træhytte, hvor jungeprofessoren bor. I Sydamerikakuplen er der både store og små dyr, idet I her vil kunne finde alt fra bladskærermyrer til store søkøer.

Den 500 m2 store Afrikakuppel byder samtidig på smukke fugle og nysgerrige lemurer. Væverfugle-hannerne er ofte i gang med at bygge fornemme reder, og de legesyge colobusaber sørger for mange gode grin. Fortsæt ligeledes ad stien for at ende ud på det interessante stisystem, hvor de større børn kan krydse vandløbet ved at hoppe fra sten til sten.

Den tredje og sidste kuppel i Randers Regnskov lyder på den 700 m2 store Asienkuppel. Her finder I smukke relieffer og spændende kæmpestatuer. Gennem spadsereturen i tempelruinerne vil I få øje på komodovaranen, som er verdens største og en af mest berygtede øgler, der findes.

DanmarksParken

Når de milde forårstemperaturer eller sommervarmen endelig er her, er det med at tage børnene under armen og fortsætte ud i DanmarksParken. Denne park har åbent fra den 23. marts til den 20. oktober, og der er derfor rig mulighed for at lege og hygge under åben himmel. I det store udendørsområde ved Randers Regnskov, kan I for eksempel se flere søde bondegårdsdyr. Lad børnene lege på den store naturlegeplads og sæt jer ned iblandt skønne, grønne omgivelser.

Derudover er det muligt at kigge ud over hele den smukke Gudenådal fra det 10 meter høje udkigstårn på gangbroen mellem Randers Regnskov og parken. Oplev endelig det imponerende dyreshow NaturTalent i sommer- og efterårsferien og spis din medbragte madpakke i hyggelige omgivelser. I kan også købe en lille forfriskning eller to samt et par søde souvenirs i boden lige ved indgangen til DanmarksParken.

Mad, drikke og souvenirs i Randers Regnskov

Hvis I trænger til en pause grundet sultende maver, ligger Regnskovscaféen tæt på Randers Regnskovs indgang. Her kan I sidde og få et lille hvil samt et mættende måltid. Tørsten kan ligeledes let slukkes med en forfriskende drik fra caféen. Der er mulighed for at sidde både indendørs eller udenfor på regnskovens dejlige terrasse. Se med fordel menuen på regnskoven.dk, så I ikke skal bruge tid på at finde det rette måltid i caféen.

Har børnene lyst til at få en sjov souvenir med hjem, kan I besøge butikken i Randers Regnskov. Butikken emmer af spændende sager lige fra afrikanske træskulpturer til musikinstrumenter fra Sydamerika. De voksne kan gå på opdagelse i bogsektionen eller finde et sødt plysdyr til det mindste barnebarn. Vær opmærksom på, at butikken kun kan besøges ved indløsning af billet til Randers Regnskov.

Randers Regnskov priser

Prisen for entré til Randers Regnskov afhænger af i hvilken sæson, du besøger attraktionen. Billetprisen for en voksen fra den 2. januar – den 22. marts lyder på 175 kroner, imens prisen for en billet til et barn på 3-11 år er 110 kroner i denne periode. Fra den 23. marts – 20. oktober skal en voksen af med 190 kroner for en billet, og prisen for en børnebillet er her 125 kroner. Endelig koster en voksenbillet 175 kroner i perioden 21. oktober – 30. december. Her koster det 110 kroner for en børnebillet.

Børn i alderen 0-2 år kommer gratis ind i Randers Regnskov. Hvis du er studerende, kan du desuden få 15 % rabat ved køb af både billetter og årskort. Vis blot dit studiekort for at modtage rabatten. Grupper på minimum 25 personer opnår ligeledes 20 % rabat ved køb af billetter eller årskort.

Årskort til regnskoven

I Randers Regnskov er det også muligt at købe et årskort. Med det personlige årskort, får du fri adgang til regnskoven (inklusiv DanmarksParken) i et helt år fra købsdatoen, inden for normal åbningstid. Du får samtidig 50 % rabat til entrébilletten til blandt andet Givskud Zoo, Jesperhus Feriepark og BonBon-Land. Andre interessante rabatter følger desuden med ved købet af et årskort til Randers Regnskov.

Randers Regnskovs beliggenhed

Uanset hvilket transportmiddel, du tager hen til Randers Regnskov, vil det være let at finde frem til attraktionen. Regnskoven ligger nemlig blot få kilometer fra motorvej E45, og busstationen er beliggende kun 5-10 minutters gang fra Randers Regnskov. Togstationen ligger ligeledes blot 10-15 minutters gang fra regnskoven. Husk samtidig på at du kan kombinere busbillet med entréen til regnskoven, hvis du rejser i området Østjylland i Region Midtjylland.

Åbningstider Randers Regnskov

Åbningstiderne afhænger, ligesom prisen for billetterne, af i hvilken sæson, du vælger at besøge Regnskoven. Ønsker du eksempelvis at besøge Randers Regnskov om sommeren, har regnskoven åbent alle dage fra kl. 10-17 i perioden 24. juni – 30. juni. Åbningstiden forlænges med en time, så du kan besøge regnskoven fra kl. 10-18 fra den 1. juli – 11. august. Der er ligeledes rig mulighed for at opleve det varme klima og de mange interessante dyrearter om efteråret og i vinterperioden. Her holder Randers Regnskov typisk åbent fra kl. 10-17 eller kl. 10-16 i weekenderne. Se de resterende åbningstider på regnskoven.dk.