Skal du på ferie i Danmark? Sådan gør du det til drømmerejsen

Efter Corona er det blevet mere udbredt at tage på ferie i Danmark. Nogle føler sig endnu ikke trygge ved at tage til udlandet, mens andre blot har fundet ud af, at Danmark faktisk er et utroligt rart sted at være, og at det er muligt at koble fra uden at forlade landet.

Hvis du er en af dem – eller du endnu ikke har prøvet kræfter med det – så er det på tide. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan planlægge din drømmerejse i Danmark.

Overvej hvad din drømmerejse indebærer

Først og fremmest skal du finde frem til hovedpunkterne i din drømmerejse. Handler det for dig om at ligge på stranden, eller handler det om at komme rundt og se en masse?

Hvis det førstnævnte er tilfældet, så kan du med fordel tage ud mod kysterne – Fjellerup er et fantastisk sted at ligge ved stranden, mens øerne også byder på ægte feriestemning med masser af mulighed for at sole sig ved stranden.

Hvis du hellere vil på byferie, så tag til en af de byer, du normalt ikke ville besøge. København har mange set, og det sammen med Århus – men hvad med Randers? Nogle gange handler det om at tage det atypiske valg.

Du kan eventuelt lige tage et kig på vejrudsigten, inden du booker turen, hvis det ikke er afgørende, om du kommer afsted én uge fremfor en anden. Se det her: https://vejret-i-morgen.dk/europa/danmark/oestjylland/randers/.

Hvordan vil du være på ferie?

Én ting er, hvordan du vil bruge din tid – om du skal sole dig ved stranden eller rundt og se en masse – en anden ting er, hvordan – eller måske rettere sagt, hvor meget – du vil være på ferie. Vil du vende ryggen til alt, der hedder huslige pligter og spise på restaurant ved hvert eneste måltid, så kan du med fordel overveje at booke et hotelværelse. Vil du til gengæld hellere grille om aftenen, så vil et sommerhus være mere oplagt.

Det sted, hvor du opholder dig, har stor indflydelse på kvaliteten af din ferie. Hvis ikke du vælger noget, der lever op til din ønsker, behov og forventninger, så kan du nemt komme til at leve i skuffelse, og det vil ødelægge en stor del af ferien. Brug derfor et ekstra øjeblik på at overveje dette.

Rejs udenfor sæsonen

Hvis du har børn, så er det ikke sikkert, at du kan komme afsted med at rejse udenfor sæsonen. Har du til gengæld et fleksibelt arbejde, så kan du med fordel overveje at rejse udenfor sæsonen og spare penge.

Én ting er, at du kan komme afsted for mindre, og dermed ikke bruger så mange penge – en anden ting er, at du kan få mere ud af ferien, ved at det hele overordnet koster mindre, men du ikke sænker budgettet. Hermed bliver dine muligheder flere.