Slip stressen med disse kreative aktiviteter

Flere og flere rammers desværre af stress, angst og depression. Vil du gerne forebygge at blive stressramt? Så er der mange strategier, du kan tage fat i, men at dyrke kreativitet er en af de mest grundlæggende måder at skabe et godt velvære og et liv i balance på.

Nu tænker du måske, at du slet ikke er kreativt anlagt – men faktisk har alle en kreativ side i sig, det handler blot om at finde ud af, hvad det er, der bringer den frem. Derfor får du her 3 idéer til kreative aktiviteter, der kan sætte gang i kreativiteten og mindske dit stressniveau.

Grib fat i malerpenslen

Hvad end du er god til at male eller ej, så kan det faktisk være utrolig befriende at gribe malerpenslen og bare male dét, der falder dig ind.

Foruden at være et populært middel mod stress, så er der også følgende fordele ved at male:

  • Du træner din opmærksomhed, når du holder fokus på maleriet.

  • Kroppen får ro, da dit mindset er fokuseret på, hvor din pensel skal lande næste gang.

  • Det giver dig mulighed for at udtrykke dine følelser.

Vil du i gang med at male, så kræver det blot par pensler, lidt maling og et staffeli.

Lær’ at strikke

Føler du stressen komme snigende, så kan du med fordel investere i et par strikkepinde og lære at strikke. Det er en glimrende måde at koble totalt fra på, samtidig med at du faktisk lærer en helt ny hobby at kende.

Når du først kan strikke, kan du desuden lave dine helt egne karklude, sweaters og halstørklæder.

Eksperimentér med nye opskrifter i køkkenet

Har du haft en hektisk uge, og kniber det med at komme ned i gear? Hvis du godt kan lide at lave mad, så kan du med fordel hoppe ud i køkkenet og eksperimentere med nye, spændende opskrifter.