Hvad er FP&A, og hvorfor bør din virksomhed overveje konceptet?

Har du hørt om FP&A om før, og ved du helt overordnet, hvad det går ud på? Hvis ikke du gør, er du havnet det helt rigtige sted. Her vil du blive ført igennem, hvad konceptet blandt andet er, og hvad det kan bidrage med i forhold til din virksomhed. Konceptet er en ret god idé at vide noget om, da det kan bidrage positivt til din virksomheds succes – og det lyder vel meget godt?

Hvad er det generelt?

FP&A står for finansiel planlægning og analyse – på engelsk Financial Planning and Analysis. Ved finansiel planlægning og analyse, grundlægger man overordnet sin planlægning og analyse på data. Finansiel planlægning og analyse giver et indblik i, hvordan du skal forvente din virksomhed vil klare sig. Konceptet måler virksomhedens succes i forhold til disse forhåbninger, som planlægningen og analysen giver dig et indblik i. Derfor er det faktisk en ret god idé at sætte sig ordentligt og mere ind i konceptet, da du kan anvende netop dette koncept i forhold til din virksomhed.

I forhold til din virksomhed

Men hvordan er FP&A så relevant i forhold til din virksomhed? Jo, finansiel planlægning og analyse er relevant i forhold til din virksomhed på den måde, at finansiel planlægning og analyse giver dig nogle retningslinjer og anvisninger på, hvordan du skal beskæftige dig med din virksomhed. Konceptet kan hjælpe dig med en hurtig og korrekt økonomisk analyse, som altid kan blive nyttigt. Hvis du anvender dette koncept, kan du ligeledes forbedre driften i din virksomhed. Der kommer derfor en masse fordele med finansiel planlægning og analyse, som du kan få brug af.

Nu skulle du gerne have en overordnet idé om, hvad finansiel planlægning og analyse går ud på, og hvordan det kan bruges i praksis.