Sådan finder du alt du skal bruge til dit sy udstyr

Sommetider kan det være svært at vide hvad der lige skal bruges til at sy, om det skal gøres i hånden eller på maskinen. Det er for det meste nemmest at sy på en maskine, men hvis der er gået hu på et par bukser, er det altså nemmest selv at sy i hånden. Men hvad skal der bruges sådan kort sagt, og hvor mange ting er vigtige? Der er nemlig nogle få ting som er gode at have med, mens andet bare er ekstra udstyr. Det er en god ide altid at have en smule sy udstyr med i tasken, hvis noget skulle gå i stykker.

Dette skal du have hvis du skal sy

For at du kan sy, er det en god ide at have lidt udstyr, så du kan sy, og ikke mindst kan lære det. Hvis ikke du har haft håndarbejde i skolen, så kan du med fordel købe en bog. En bog hvor vejledning er der, og eventuelle links til YouTube, hvor du kan se hvordan de forskellige sting skal laves. Det er en god måde at lære på, hvis ikke du kan sy forvejen. Udover en bog er der følgende ting som du skal have fat i:

  • Tråd Gerne i forskellige farver

  • Nåle I forskellige størrelser

  • Sikkerhedsnåle

  • Knappenåle

  • Nåle træder

  • Målebånd

  • Fingerbøl

  • Opsprætter

Alle de 8 forskellige ting er det der er behov for, hav gerne en saks med dig også, men det regnes at du har det lige meget hvad. Det er nemlig nødvendigt når du skal have skiftet tråd og lign. Så det er ikke fordi du skal bruge ret meget, det er meget enkelt.

Dette skal du have med i tasken

En god ide at have med i tasken er blot en saks, tråd og nål, andet behøver du ikke, for det er kun til hvis du skal måle, og sy en masse. Hvis der er et eller andet der bare skal sys lynhurtigt, så kan du sagtens bare gøre det, det kræver ingenting, og fylder næsten ingenting, så det er bare at have det i tasken, hvis behovet er der. Pak eventuelt tingene ned i en lille plastikbøtte, og hav altid 2-3 nåle med.

Sådan syer du et hul i bukserne

Det er faktisk ikke så svært at sy et hul i bukserne, og det kan gøres uden det kan ses, hvis blot du bruger dobbelttråd, og laver stingene tæt på hinanden. Det første du skal gøre, er at vende dine bukser på vrænge, derefter lægger du en dobbeltråd og binder en god holdbar knude for enden. Du starter fra bunden, og kun på den ene side. Tag derefter på den anden side og lav et sting lige over på den anden side, nedefra og op, du gør det samme på den anden side, og fortsætter med 2 mm mellemrum. Sørg for at stram til efter hver femte sting. Husk at gør det tæt på kanten ca. 3 mm fra kanten. Så det ikke bliver træls, derefter afslutter du.