Den perfekte pakkeliste til efterskole

Når du skal på efterskole, er der mange ting, du skal have med og mange ting at tænke over. Det er lidt ligesom at flytte hjemmefra, selvom det kun er i en periode. Der er mange hverdagsting, du får meget brug for.

Vigtige og praktiske ting

Der er nogle særlige ting, der bliver brugbart på en efterskole. Der er fx vaskemaskine på en efterskole. Du får brug for at vaske tøj en gang imellem, så det er smart at have et lille sammenklappeligt tørrestativ med.

Der kan også blive brug for lidt bestik, en skål og en kop til fx nudler og kakao. Det kan være en hyggelig ting at lave sammen med vennerne om aftenen på værelset. En opvaskebørste og et viskestykke er også godt at have, når du har brugt bestik og kopper til et mellemmåltid, så kan du hurtigt gøre det rent.

For at gøre dit værelse mere hjemligt og hyggeligt kan du tage billeder med hjemmefra af din familie og venner til at hænge op på din væg. Så kan du altid kigge på dem, hvis du savner dem derhjemme. Lys og lyskæder er også en hyggelig ting at have hængende på værelset eller ved din seng. Tag også puder og tæpper med til din seng, så den bliver rigtig hyggelig.

Studieturen er ligesom sommerferie med familien

Mange efterskoler har også en studietur på et tidspunkt for alle på skolen. Det kan godt være svært at vide, hvor meget du skal pakke, og hvad du skal tage med.

Måske får du en lille liste af din efterskole med de mest nødvendige ting, men ellers kan du søge inspiration på nettet. Se et eksempel på en pakkeliste her på denne blog og få inspiration til hvad du skal huske at pakke. Der står også nogle meget vigtige ting som at huske at tage pas og sygesikring med.