Sådan gør du hjemmet mere børnevenligt

Der er typisk mange ting at se til med børn i hjemmet, og børn er ofte pilfingre, som er nysgerrige og vil røre ved alting. Når man har børn, skal man derfor børnesikre hjemmet for at sikre, at der ikke sker uheld, og så børnene ikke kommer til at ødelægge noget, som kunne være værdifuldt. Er du i tvivl om, hvordan du kan gøre dit hjem mere børnevenligt, så kan du få inspiration til netop det her.

Fjern de små ting i børnehøjde

Når man har små børn, må man indse, at de ikke kan holde fingrene for sig selv, og derfor kan du ligeså godt starte med at fjerne de små ting, som du har stående i børnehøjde. Du kan lære dine børn ikke at pille, men det vil være en lang og sej kamp, så det nemmeste vil naturligvis være blot at fjerne dem.

Børnesikr skabe og skuffer

Nogle børn har det med at læne sig op ad skuffer og skabe, mens de samtidigt også godt kan lide at udforske, og begge ting kan du undgå ved at børnesikre skabe og skuffer. Der findes mange gode løsninger på det, og måske skal du søge lidt rundt på nettet for at sikre, at du finder den bedste løsning, som passer bedst i jeres hjem.

Skal I renovere, kan I have børnesikring i overvejelserne

I et hjem er der mange ting, der kan gå i stykker, og kommer I til at have små børn i mange år, kan det være en god idé at tænke børnene ind i indretningen og jeres valgte løsninger, hvis I eventuelt står og skal renovere. Det kan I eksempelvis med slidstærke materialer, som er bygget til at kunne klare lidt af hvert.

Fjern gulvtæpper og andet lignende som typisk blot samler støv og smuds

Gulvtæpper er svære at rengøre, og børn vil typisk svine og rode. Ønsker du at gøre dit hjem mere børnevenligt, kan du med fordel fjerne gulvtæpper og andet lignende, som typisk blot samler en masse støv og smuds, og som også er besværligt at rengøre. Smuds og støv samler bakterier, og børn har det med at putte alt og intet i munden, hvilket naturligvis ikke er godt i sådan en situation.

Sørg for at I har masser af opbevaringsplads

At have børn er naturligvis en givende ting, men det kræver også, at man har masser af opbevaringsplads. Der er nemlig mange ting, der pludseligt skal opbevares – også udenfor rækkevidde af de små nysgerrige fingre. Med masser af opbevaring sikrer I, at I kan børnesikre og finde jeres ting på samme tid. Det er en win-win situation.

Undersøg børnevenlige løsninger til trapper og andre lignende løsninger

Små børn og trapper er en dårlig kombination, og derfor kan det være en god idé, hvis I undersøger muligheden for at børnesikre de farlige områder i hjemmet. Der findes nemlig mange løsninger, og det er ikke sikkert, at alle løsninger passer lige godt ind i jeres hjem og jeres indretningsstil.