Bliv klogere på alkoholisme

Kender du en, hvor du tænker, at vedkommende måske får lidt for meget at drikke? For pårørende kan det måske være svært at vurdere, om der er tale om et misbrug eller ej, og det kan sagtens tænkes, at vedkommende heller ikke selv er klar over, at han eller hun måske er på vej ud i et misbrug – for det er enormt svært at navigere i. Heldigvis er der hjælp at hente.

Der er tre stadier af alkoholisme:

  • Det funktionelle stadie, hvor man stadig er i stand til at varetage sig job og være med sin familie, som man plejer.

  • Det andet stadie, hvor man stadig er funktionel, men hvor der måske opstår konfrontationer og konflikter, der drejer sig om alkoholen. Benægtelse fylder her.

  • I det tredje stadie er det tydeligt, at der er tale om alkoholisme – også selvom alkoholikeren måske ikke selv indser det.

Få rådgivning af behandlingscenteret Søby Park, hvis du selv er på vej ud i et misbrug eller er pårørende til en, som er.

Bliv klar på hverdagen igen

Hvis man først er nået ud i et misbrug, kan det godt føles som om, at hverdagen ligger meget fjernt, og det kan virke uoverskueligt at kæmpe sig tilbage til de arbejdsopgaver og det familieliv, man engang havde. Til gengæld er det for mange også en motivationsfaktor at vide, at man igen kan blive det familiemenneske, man måske har haft svært ved at være på det seneste.

Ved at tage imod et behandlingsforløb bliver man udstyret med værktøjer, der gør en i stand til at håndtere det, der er svært. Ofte er der bagvedliggende problematikker, der er katalysatorer for alkoholmisbruget, og får man ikke talt om dem og behandlet dem, er det stort set umuligt at slippe ud af et misbrug – så det er noget af det, der er fokus på i et behandlingsforløb.