Sådan kan du blive bedre til at lytte til din krop

Vores krop er en kompleks størrelse, der er helt unik fra person til person. Hvad der fungerer godt for dine venner og familiemedlemmer, fungerer ikke nødvendigvis godt for dig, og derfor er det rigtig vigtigt at lytte til din krops signaler. Men det kan faktisk være ret svært at finde ud af. For hvornår er noget et faresignal, som du skal stoppe op og lytte til, og hvornår kan du bare fortsætte med det, du er i gang med? Der er ikke noget enkelt svar, men i denne guide kan du få tips og tricks.

Pas på dig selv, når du er syg

Et af de tidspunkter, hvor vi mennesker måske især kan mærke vores kroppe, er faktisk, når vi er syge. I hverdagen tænker du sikkert slet ikke over, hvor godt din krop egentlig fungerer – men det får du at vide, når du pludselig har ondt i lemmerne og har svært ved at trække vejret. Derfor er det rigtig vigtigt, at du passer godt på dig selv, når du er syg. Din krop skal have plads til at restituere og komme sig. Du kan også eksperimentere med forskellige midler, der måske virker for dig, for eksempel A. Vogel Sinuforce næsespray, som du kan læse mere om her.

Husk at tage pauser

Det er også vigtigt at lytte til din krop, når du er sund og rask. Pauser bør nemlig ikke kun være noget, du tager, når du er syg. Der er ikke nogen, der kan holde til at arbejde og være på døgnet rundt, og derfor er det utroligt vigtigt, at du tager de pauser, som din krop har brug for. Dette kan for eksempel være at tage en lille powernap, hvis du kan mærke, at du trænger til en opfrisker. Så bliver du sandsynligvis hurtigt klar igen.