Skal skaden behandles af fysioterapeuten eller osteopaten?

Sportsskader kan man desværre ikke altid undgås. Hertil er det vigtigt, at man sørger for at få behandlet skaderne ordentligt, så de ikke udvikler sig til mere alvorlige skader.

Her kan du således få hjælp til at finde ud af, om du skal få behandlet din sportsskade af en fysioterapeut eller en osteopat.

Få fysioterapi og osteopati i Randers

Det er en god ide at finde en lokal klinik i Randers, hvor du kan få Fysioterapi og osteopati. Det er nemlig ikke så sjovt at bruge lang tid på transport, mens man går rundt med en sportsskade.

Overordnet kan forskellen på fysioterapibehandlingen og osteopatibehandlingen forklares således: Med fysioterapi bliver dine led stimuleret med det formål at få løsnet op og dulmet eventuelle smerter. Osteopati hjælper med at behandle hele din krop ved hjælp af manuel behandling.

Fysioterapeuten dæmper de lokale smerter

Fysioterapeutens arbejde kan forklares mere specifikt. Når specialisten arbejder på din sportsskade, vil der fokuseres på de lokale smerter. Disse smerter vil dæmpes ved brug af for eksempel massage og diverse øvelser. Der kan også tages andre midler i brug.

Fysioterapi kan for eksempel hjælpe dig, som har et skadet knæ. Det kan også være for dig med en tennisalbue.

Det kan dog nogle gange være svært for patienten at fortsætte med at udføre de øvelser, som fysioterapeuten har givet for. Dette vil derfor gå ud over behandlingsprocessen.

Osteopaten lokaliserer og behandler årsagen til smerterne

En osteopat vil dog tage udgangspunkt i de lokale smerter for at lokalisere årsagen til smerterne. Herefter kan årsagen til smerterne afhjælpes. Derfor behandles hele kroppen, når man bliver behandlet af en osteopat.

Osteopati kan for eksempel hjælpe dig, som har nakkesmerter, og som ønsker at få lokaliseret årsagen til smerterne. En osteopat er også god at opsøge, hvis du har fået piskesmæld. Du kan ligeledes få behandlet en sportsskade af osteopaten.