Sådan stopper du med at ryge

Det kan god være svært at stoppe med at ryge, når først det er blevet en del af dagligdagen. Hvis du ryger, og du gerne vil stoppe, så er en god ting at huske på at du sagtens kan gøre det, hvis bare du inderligt selv ønsker det.

Det kan være smart at stoppe gradvist i stedet for bare at stoppe brat. Hvis du stopper øjeblikligt, så ender du tit bare med et tilbagefald. Ved at tage det skridt for skridt vender du kroppen stille og roligt af med dem gamle vane, og har en større chance for at forblive røgfri.

Der er visse metoder og midler du kan tage i brug for at gøre det nemmere at holde sig væk fra smøgerne. Disse metoder vil også blive nævnt her, sådan at du kan komme bedst muligt i gang med rygestoppet.

Udskiftning af cigaretter

En populær mulighed når man skal stoppe med at ryge, er E-cigaretter. De fungerer lidt på samme måde som cigaretter gør, og giver derfor følelsen af at ryge en cigaret. Det smarte ved E-cigaretter er, at de ikke er ligeså skadelige som normale cigaretter.

Derfor kan du have lidt bedre samvittighed, hvis du ryger en E-cigaret i forhold til en normal cigaret. Der er også nogle, der mener at e-cigaretter er bedre end cigaretter, da du kan personligøre dem lidt og tilføje forskellige smage til dem. I længden kan det også betale sig at have en E-cigaret, da de er billigere end cigaretter.

Men husk på, hvis du skal stoppe med at ryge, så kan du ikke bare begynde at ryge E-cigaretter, da det stadig er sundhedsskadeligt Hvis det lyder som noget for dig kan du finde mere her.

En anden måde du kan undgå at ryge på, er ved at bruge forskellige lindrende metoder. Der findes rigtigt mange forskellige midler som fx nikotin tyggegummi og mundsprays, som alle virker mod rygetrang. Disse kan købes på apoteket eller i nogle supermarkeder.

Det kan være at du gennem din rygestop-rejse skal prøve et par forskellige produkter for at finde ud af, hvad der passer til dig, og hvad der er mest effektivt. Alle der stopper med at ryge har forskellige forhold til rygning, og derfor kan det der virker bedst for dig, slet ikke virke for andre.

En vigtig detalje

En god ting at have når du er i gang med et rygestop, er folk der støtter en. Det kan være en stor hjælp, både fordi man gerne vil gøre dem, der elsker en stolte og stoppe med at ryge for deres skyld, men også fordi at de kan være en god distraktion når rygetrangen bliver slem.

Det kan derfor også være en god ide, hvis du har en ven som også gerne vil stoppe med at ryge, og i så gør det sammen. På den måde kan man støtte hinanden i det, og dele alle de gode tips man finder ud af på vejen, det kan nemlig være rigtig svært at stå med det hele alene.