Undgå sygdom med disse hygiejnetips

Sygdom er aldrig til at undgå helt, for det kan komme alle steder fra. Du kan aldrig være helt sikker på, at du ikke bliver syg lige pludselig. Dog er der ting, du kan gøre for at mindske din risiko for at blive syg. Der er f.eks. nogle forskellige hygiejnetips, der er gode at huske på.

Sprit af når du er ude

Når du tager hjemmefra, støder du på alverdens forskellige bakterier rundt omkring. Det er lige meget, om du tager på arbejde, tager ud og shopper eller tager en bus. Der er bakterier, der er gode at undgå alle vegne. Derfor er det godt altid at have en håndsprit med, så du kan spritte af før og efter, du rører ved noget nyt.

Hvis du f.eks. er ude og shoppe, rører du ved en masse forskellige ting og produkter, som andre også rører ved. Det bedste er naturligvis at vaske hænder hyppigt, men det er ikke altid, at du har mulighed for det.

Hav altid et mundbind med dig

Det er i nogle situationer rigtig smart at have et mundbind med. Et mundbind sørger nemlig for, at du ikke får andres bakterier i dit ansigt. Det er en nem måde at blive syg på, hvis mange mennesker er samlet ét sted. Mundbind kan du altid nemt have med i din taske.

Vask hænder før madlavning

Det er som sagt vigtigt at vaske hænder og spritte af, når du er ude, men det er mindst lige så vigtigt, når du er hjemme. Selvom du ikke er i kontakt med andres bakterier, er god hygiejne stadigvæk lige så vigtigt.

Når du f.eks. laver mad, er det vigtigt altid at vaske hænder grundigt eller bruge gummihandsker. Det gælder, når du laver mad til dig selv, men også når du gør det til andre.